De 6 meest voorkomende struggles van ondernemers

2021-03-05 13:31


1. Klantenwerving: hoe begin ik eraan?

Klanten zijn voor veel bedrijven de grootste bron van inkomsten. Maar het is niet altijd even gemakkelijk om (potentiële) klanten te bereiken. Daarom is het belangrijk dat je op de juiste plaatsen aanwezig bent. Een kwalitatieve en onderbouwde online marketingstrategie kan je hierbij zeker helpen.


2. Ik werk zonder duidelijke planning en dat zorgt soms voor vervelende situaties.

Achter elke succesvol bedrijf staat een efficiënte planning. Is je bedrijf goed op weg? Of komen er meer en meer bestellingen binnen? Super! Nu is het aan jou om een strakke planning op te stellen waarbij je genoeg ruimte creëert voor werk en vrije tijd.


3. Ik werk vaak non-stop, wat nu?

De grens tussen inzet en gekkenwerk kan soms heel klein zijn. De manier waarop je met het werk omgaat, bepaalt je stressniveau en je mentale gezondheid. Het is gemakkelijk om non-stop met je zaak bezig te zijn, zonder hierbij hinder te ondervinden. Leg jezelf daarom een persoonlijke limiet op. Dit doe je door bijvoorbeeld o vaste tijdstippen je telefoon en je mailbox te checken, en door je telefoon na een bepaald uur niet meer te checken.


4. Hoe ontwikkel ik een strategische bedrijfscommunicatie?

Als startende ondernemer is het vaak moeilijk om de juiste draai te vinden in je bedrijfscommunicatie. Tone of voice, creativiteit en huisstijl zijn belangrijke factoren die meespelen in het succes van je (online) communicatie.

Creatief schrijven

Het schrijven van blogs, persberichten en teksten is een onderdeel dat snel uitbesteed wordt aan andere bedrijven. Veel ondernemers hebben niet genoeg zelfvertrouwen of denken dat ze geen vlotte pen hebben. Maar niets is minder waar. Het schrijven van kwalitatieve en interessante teksten is iets dat iedereen kan leren. Alles op zijn tijd!


5. Ik werk vaak alleen en mis een creatieve, uitdagende omgeving.

Als beginnende zelfstandige kan je je soms snel alleen voelen. Voor sommige ondernemers is dit een bewuste keuze, anderen zitten nog niet op het punt waarop ze extra personeel kunnen aannemen. Het eenzame gevoel kan op verschillende manier opgelost worden, zoals werken in een co-working space of een gemeenschappelijke ruimte met andere ondernemers.


6. Ik kan nergens terecht met vragen.

Ben je even de weg kwijt? Of heb je nood aan professioneel, persoonlijk advies voor jouw onderneming? Aarzel dan niet om ons geheel vrijblijvend te contacteren, onze experts staan klaar om je vragen te beantwoorden! 

Wij organiseren ook regelmatig klankbordsessies voor ondernemers, waar je een vraag of issue kan voorleggen aan onze expertengroep en onmiddellijk feedback krijgt van ons en van de andere deelnemers.


Auteur: Johan Houbart, erkend dienstverlener voor strategisch advies en commerciële ondersteuning. 

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.