Expert in de kijker: Jan Degraeve, oprichter van Vizier

2021-01-04 15:03

Jan Degraeve is de oprichter van Vizier. Vizier maakt doeltreffende vormgeving en heldere communicatie voor jouw bedrijf. Wij zaten met Jan aan de digitale tafel voor een kort interview. In dit interview ontdek je wat Vizier voor jouw KMO kan betekenen.


Wat is jouw expertise bij Vizier? 

"De branding van bedrijven uit zich in alle visuele facetten van een bedrijf (denk maar aan de huisstijl, folders, gevel, packaging, point-of-salesmateriaal, website, rollend materiaal, enzovoort). Ik bepaal hierbij de creatieve en conceptuele stijl. Daarnaast ben ik de contactpersoon van onze klanten en kunnen ze bij mij terecht voor al hun vragen. Die persoonlijke aanpak met één aanspreekpunt maakt dat ik steeds op de hoogte ben van de wensen van de klant, wat zorgt voor duidelijkheid voor ons en voor de klant."


Hoe gaan jullie te werk? 

"Eerst en vooral wordt er een intakegesprek ingepland. Het intakegesprek verzorg ik zelf. Ik ben tevens ook doorheen het proces de contactpersoon voor onze klanten. Tijdens het intakegesprek worden de doelstellingen duidelijk, en kunnen we nadenken over het behalen van deze doelstellingen.

Nadien wordt de doelgroep van het bedrijf bepaald: wie wil je bereiken en hoe kun je dat best doen?  

Na het bepalen van de doelstellingen en de doelgroep, kijken we wat de klant reeds heeft en wat ze kunnen behouden. Is bijvoorbeeld enkel een restyling (typografie en kleuren aanscherpen, de USP meer in de kijker plaatsen) nodig om de doelgroepen te bereiken en de doelstellingen te behalen, of kunnen we het beter over een andere boeg gooien? Alles wordt vanuit strategisch oogpunt afgewogen, besproken en geïmplementeerd." 


Hoe zijn jullie gestart? 

"Ik ben mijn opleiding gestart als leraar PO, heb ook schilderkunst gestudeerd en ben nadien nog grafische vormgeving gaan studeren aan de Academie in Antwerpen. Na enkele jaren in een grafisch bureau te hebben gewerkt, ben ik gestart met Vizier. Dankzij mijn jarenlange ervaring als Art Director en vormgever, kan ik bedrijven helpen bij alle facetten van de visuele branding."


Wat zijn de belangrijkste kernwaarden van Vizier? 

 • Eerlijkheid
 • Betrouwbaarheid
 • Betaalbaarheid
 • Creativiteit
 • Meedenken met de klant

Waarvoor kunnen KMO’s bij jullie terecht?

Wij voorzien de visuele identiteit van een bedrijf:

 • Bedrijfsidentiteiten, logo’s, huisstijlen en merknamen ontwikkelen of restylen;  
 • Folders, brochures, affiches en advertenties ontwerpen;
 • Complexe visuals in Photoshop voor sociale media en andere kanalen maken;
 • Packaging en point-of-sale materiaal creëren;
 • Baselines en slogans bedenken;
 • Vorm geven aan signalisatie en bedrijfswagens;
 • Alle drukwerk produceren of coördineren,
 • Signalisatie en verpakkingen;
 • Art direction voor websites en fotoshoots.


Wat is jullie belangrijkste advies voor starters en eigenaars van KMO’s?

"Denk goed na over wie jouw doelgroep is, daar ligt namelijk het fundament van je visuele bedrijfsidentiteit. Hoe wil je eruitzien voor je potentiële klant met je huisstijl, folder, verpakking of website? Denk dus zeker in de beginfase na over de vormgeving van je bedrijf. Een moderne restyling van een verouderde vormgeving is trouwens nooit te laat en kan in elke fase. Je visuele uitstraling is minstens even belangrijk als je product of dienst zelf. Wanneer je start met een verkeerde branding, is dit moeilijk om later terug te draaien.

Een unieke stijl, sterke vormgeving en heldere boodschap van je bedrijf zijn belangrijke sleutels tot een betere zichtbaarheid bij je klanten en dus je verkoop. Bij dat marketingproces kunnen wij je helpen, en dat hoeft helemaal niet duur te zijn.” 

Heb jij nood aan een betere visuele identiteit?

Maak een afspraak met deze expert

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.