Maak kennis met Tatyana Vitalyova, expert in subsidies

2021-03-05 12:57

Deze keer zitten we aan de virtuele tafel met Tatyana Vitalyova van BizBuro. Zij adviseert en ondersteunt ondernemers bij het aanvragen van subsidies. BizBuro begeleidt ondernemers van A tot Z, van subsidie-advies tot het aanvragen en implementeren ervan.


Dag Tatyana. Vertel eens: hoe ben je met BizBuro gestart?

"Ik startte mijn professionele carrière bij Unizo, waar ik eerstelijnsadviseur was en in contact kwam met enorm veel ondernemers. Het duurde dan ook niet lang voordat ik zelf de stap richting ondernemerschap zette: ik kwam dagelijks in contact met inspirerende ondernemersverhalen. Wat mij toen opviel: alle ondernemers ervoeren één gemeenschappelijk probleem, ze zagen namelijk de bomen door het bos in het subsidielandschap niet meer. Er heerste toen - en nu nog - veel onduidelijkheid rond het aanvragen van subsidies.

Ik merkte toen al op dat ik deze ondernemers zou kunnen verder helpen, maar subsidieadvies behoorde niet tot mijn taken. Daarom heb ik mijn kans gegrepen en ben ik gestart met BizBuro, om ondernemers te ontzorgen en te ondersteunen."


Wat doe jij binnen het bedrijf?

"Ikzelf ben oprichter en bestuurder van BizBuro. Ik zie erop toe dat alle klanten geholpen worden en dat de dossiers van A tot Z worden uitgevoerd."


Wat houdt jouw expertise in?

"BizBuro geeft subsidieadvies op maat en biedt de nodige begeleiding om subsidies aan te vragen.

Het doel is de ondernemer administratief volledig te ontzorgen en hen te adviseren, zodat alle opportuniteiten rond subsidies worden benut."


Wat zijn de belangrijkste kernwaarden van BizBuro?

 • opportuniteiten zien, ontdekken en er ook gebruik van maken;
 • ondernemer / klant staat steeds centraal;
 • transparantie;
 • co-Creatie met andere freelancers;
 • one stop shopping op vlak van advies.


Waarvoor kunnen KMO’s bij jullie terecht?

"Wij screenen de activiteiten en projecten van iedere ondernemer en gaan na welke subsidies voor die ondernemer interessant kunnen zijn. Wij gaan voor een all-in subsidieadvies: we zoeken subsidies, halen ze voor de ondernemer binnen én volgen op tem eindrapportering en uitbetaling van subsidies. Ieder dossier is maatwerk, afhankelijk van de noden, de sector en toekomstperspectieven van de onderneming.

Veel ondernemers denken dat ze niet in aanmerking komen voor subsidies, en daar knelt het schoentje. Want er bestaat heel veel, het is dus bijna onmogelijk dat je als ondernemer voor geen enkele subsidie in aanmerking komt.

Mogelijke subsidie programma’s kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • internationale ambities,
 • innovatie, duurzaam ondernemen,
 • groei,
 • grote investeringen,
 • aanwerving van een sleutelfiguur,
 • ontwikkeling van een meertalige website,

en nog veel meer!

Denk dus niet te snel 'mijn onderneming zal niet in aanmerking komen, dus geef ik het geen kans', want dat is precies wat wij voor jou kunnen doen: het opzoeken van mogelijke subsidies, de aanvraag en de uitvoering ervan."


Wat is jouw belangrijkste advies voor starters en KMO-eigenaars?

"De enige zekerheid in het leven, maar ook als ondernemer, is verandering. In plaats van vast te houden aan oude patronen, kan je dit beter loslaten en focussen op nieuwe opportuniteiten en dingen durven opbouwen waar je als ondernemer écht beter van wordt. Dat is uiteindelijk waar ondernemerschap om draait: proactief zijn, tegenslagen incasseren en je snel kunnen aanpassen. Met veerkracht en wendbaarheid als belangrijke skills."


Wil jij weten voor welke subsidies jouw onderneming in aanmerking komt?

Maak een afspraak met Tatyana Vitalyova, subsidie-expert en zaakvoerder van Bizburo.


Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.